Bárki készíthet mézes pálinkát
Szerző: admin
A pálinkafogyasztás fontos részét képezi a kultúránknak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy hungarikummá választották ezt az italt. Azonban nem mindenki képes elfogyasztani az erős, maró alkoholt. Számukra a mézes pálinka fogyasztása képez alternatívát.
A lágyabb ízekkel rendelkező ital, már-már a likőrök kategóriájába sorolható, hiszen alacsonyabb szesztartalom és édes íz jellemzi. Összetétele és készítése alapján azonban mégis pálinkának nevezzük, de néha a kereskedelmi forgalomban más néven is megtalálhatjuk.
Mézes pálinka házilag is könnyen készíthető, hiszen két összetevője van csupán, amit alaposan össze kell keverni. Ezért senkinek sem jelent kihívást az előállítása. Tulajdonképpen bármilyen kisüsti pálinkát fel lehet használni, de általában a gyengébb minőségű italokat keverik össze a mézzel, mert így azok fogyaszthatóságát is jelentősen javítják.
A mézes pálinka készítéséhez mindenki az ízlésének megfelelő mennyiségű mézet használ. Aki édesebben szereti, az többet tesz bele, aki pedig csak éppen fokozni szeretné az ízét, az kevesebbet.