Hogyan készül a lépesméz? - Galpet shop

lépesméz

Hogyan készül a lépesméz?

Szerző: seditor 0 Comment 2021-11-25

A téli hónapokban előnyben részesítjük a mézet, ami a tea párja. Talán azért, mert számos jótékony hatása van, többek között a megfázásos megbetegedésekre. A lépesméz az egyik legkelendőbb ebben az évszakban. A lépesméz nem kerül kipergetésre. A lép hatszögletű sejtekből áll, amit a méhek megtöltenek mézzel, majd lefedik viasz és propolisz keverékéből álló, szürkés-fehéres színű sejtfedéllel.

A pergetés az az eljárás, ahol a pergetőhelyiségben a méhek által lefedett rétegeket fedelező villával felnyitják és centrifugális erő segítségével kipörgetik a mézet. Az szűrőkön keresztül hordókba kerül, így születik meg a tiszta méz, ami készen áll az üvegekbe töltésre.

A folyamatot igyekeznek gyorsan, mégis óvatosan, a méheknek legkisebb traumát okozva végezni. A kipörgetett keretet visszahelyezik a méheknek, akik azonnal hozzálátnak azt javítani és újra megtölteni. A lépesméz minden eleme fogyasztható. Erősíti az immunrendszert, javítja a szájüreg egészségét, enyhítheti a légzőszervi megbetegedéseket, köhögéscsillapító és segít a virágpor allergiában szenvedőknek is.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás