Mi teszi különlegessé a BBQ smokert?
Szerző: seditor
Ez a készülék egyszerre füstölő és fatüzelésű kemence, ahol húst lehet grillezni. Maga a BBQ smoker a hús tölgyfán való sütésére szolgál, alacsony hőmérsékleten és lassan, azaz a slow-n-low módszert használva. Ez az eszköz fő különbsége a grillsütőkhöz és a barbecue-hoz képest, ahol az ételeket mindkét oldalukon nyílt lángon grillezik. A BBQ smoker elve a hús 3-18 órán át történő párolásáról szól.
A barbecue készítés az USA déli államainak köszönhetően vált világhírűvé, ahol ez egy kötelező családi eseménynek számít, mivel nem egy gyors folyamat és sokszor egy egész napot vesz igénybe, amit az amerikaiak a családdal együtt töltenek a házak udvarán vagy a kertben. A füstölők lehetnek klasszikus fa-, szén- vagy gáztüzelésűek, de akár elektromosak is.
A hőforrástól függetlenül, a megfelelő füstöléshez fát vagy aromás fafajtákból kapott faforgácsot kell használni, mint például az éger, a bükk, az almafa, a tölgy és mások. Ezért olyan különleges a BBQ smoker, akárcsak a benne készült szaftos és hihetetlen füstös aromájú ételek.