Miért is fontos a kemence hőmérő? - Galpet shop

kemence hőmérő

Miért is fontos a kemence hőmérő?

Szerző: admin 0 Comment 2020-03-25

Nem igazán lehet találni olyan embert, aki nemet mondana egy jó bográcsosnak. A nyári napokon sokan előveszik a bográcsozó szettet, kimennek a kertbe vagy a szabadba, előkészítik az alapanyagokat és már kezdik is a főzést. Amikor összegyűl a család, a barátok és ismerősök, akkor egy jó hangulatú főzés keretein belül, rengeteg mindent át lehet beszélni, és ugye a viccelődés sem marad el.

Mindennek az alapja a bográcsozó, amiben hihetetlenül finom ételek készülhetnek. Ebben rengetegféle ételt lehet főzni, akár egy levest vagy főételt is. A hozzáértők tudják, hogy nem minden bogrács egyforma. A bográcsozó nem más, mint az az eszköz, amit a tűz fölé kell helyezni.

Ez egy felfüggeszthető, mély edény. Régen ennek a szerepét az üst töltötte be. A kettő között nagy a hasonlóság, és lényegi különbség nincs a régi és a mai bográcsok között. A bográcsozó formái között azonban lehetnek eltérések. A szakemberek ezzel tisztában vannak.

Ez a formáját illetően lehet bajai és alföldi. Mind a két modell megvásárolható a Czápár Kemence shopban, ahol nagyon sok kiegészítő kellék is van. Az egyik legfontosabb, amiről sajnos sokan megfeledkeznek, az a kemence hőmérő. Ha valaki ettől a bolttól rendel kemencét, akkor végre nem kell az ember az ösztöneire vagy a véletlenre bíznia annak eldöntését, hogy elég forró-e a kemence a kenyér vagy más kedvenc étele megsütéséhez.

Minden egyes szerkezet ajtajába behelyezhető egy olyan kemence hőmérő, amelyik 550 Celsius-fokig pontos adatokat ad. Ez pedig könnyedén megnézhető, leellenőrizhető. Ennek a használatakor azonban pár dologra vigyázni kell. A kemence hőmérő tartozékot nem szabad a kemence felfűtése közben alkalmazni.

Ez érthető is, hiszen a tűztérben sok esetben több, mint 900 Celsius-fok is lehet. Ekkor sajnos a kemence hőmérő egyből tönkremegy. A legokosabb módszer az, ha a tulaj akkor teszi be a hőmérőt a kemence ajtajába, amikor a tűztérben a tűz leégett. A sütést 300 Celsius-fok alatti hőfokon tanácsos elkezdeni. De sokan készítenek sülteket 350 fokon is.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás