A sous vide gép nagyon közkedvelt
Szerző: admin
A legtöbb nő, esetenként férfi szeret a konyhában tevékenykedni és ott a lehető legokosabb, legpraktikusabb megoldásokat alkalmazni. A sous vide gép ebben fantasztikus segítség lehet. Az eszközzel való eljárás lényege, hogy levákuumozott műanyag tasakokban kis hőmérsékleten hosszabb ideig alacsonyabb hőfokon hőkezelje az ételt. Érdemes tudni, hogy az első ilyen termék a labortechnika számára lett kifejlesztve.
A kellék teljes elterjedésében idáig az jelentett gondot, hogy az eszközök, importból származva, eléggé magas áron voltak kaphatóak, a garancia érvényesítése szintén komoly problémát okozott, az alkatrészek szállítása pedig bizonytalan volt. A nagy áttörést a sous vide gép jelentette, amelyet magas gyakorlati tapasztalat utáni fejlesztőmunkával tökéletesítettek, illetve a hazai éttermek igényeire, anyagi lehetőségeire szabtak. Manapság nem csak a vendéglátásban, de az otthonokban is sok helyen fellelhető, nagyon közkedvelt, és nagy előszeretettel használják. Akinek nincs tulajdonában ilyen kellék, érdemes beszereznie egyet.