A sousvide technológia kialakulása
Szerző: admin
Azt mondják, hogy a férfiak szívéhez a hasukon keresztül vezet az út, amiben van némi igazság. Hiszen a magyar mentalitásban még mindig ott él az a hagyományos felfogás, hogy a férfi szerzi a hozzávalót, a nő pedig elkészíti.
Persze van azért, ahol a férfi is besegít vagy ő maga főz. Az alapanyagok ízének és tápanyagtartalmának megőrzéséért ajánlott elsajátítani a sousvide technológiát, aminek a kialakításában magyar tudósok is jelentős szerepet vállaltak. Tulajdonképpen a sousvide technológia vezérelve, miszerint az összes alapanyagot a megfelelő hőmérsékleten kell elkészíteni ahhoz, hogy megőrizze tápanyagtartamát, nedvességét és aromáját. A 70-80-as években történt hatalmas előrelépés a gasztronómia területén, amikor felfedezték a műanyagzacskókat és a vákuum technológiát.
Ezeket alkalmazva forradalmasították a sousvide technológiát. Tulajdonképpen a segítségükkel 40, de akár 180 nap erejéig is megőrizhető a hőkezelt és lefagyasztott ételek szavatossága. Most Ön is elsajátíthatja ezt a modern főzési technológiát.